Hoe ga je de vorming van rimpels tegen?

Auteur: Notino, s.r.o.

Met toenemende leeftijd verliest de huid zijn stevigheid en verschijnen de eerste mimiekrimpels en pigmentvlekken. Het tempo, waarin je huid veroudert, kun je natuurlijk beïnvloeden, en dat met een goede en regelmatige huidverzorging, niet alleen van buiten, maar ook van binnenuit.

prevence proti vraskam 2

Het is bekend dat vooral roken, uitdroging, gebrek aan slaap en al te lang zonnebaden bijdraagt aan een intensivering van de huidveroudering. Anderzijds heeft een gezonde voeding, voldoende rust, en bovenal een voldoende toevoer van vloeistof een zeer gunstig effect op de huid. Een grote rol speelt ook de cosmetica die je gebruikt.

Een antirimpelcrème van goede kwaliteit vormt de basis

Rimpels zijn onderverdeeld in mimische en statische rimpels. De mimiekrimpels verschijnen het eerst rond de ogen, tussen de wenkbrauwen en rond de mond. Statische rimpels worden pas later gevormd als gevolg van de steeds slapper wordende huid en de veroudering ervan. Maar een vroeg gebruik van speciale antirimpelcosmetica kan de ontwikkeling van de huidveroudering behoorlijk vertragen en fijne rimpeltjes onzichtbaar maken. De basis van je dagelijkse verzorging moet daarom voornamelijk uit een antirimpelcrème bestaan. Deskundigen raden aan om er vanaf je 25e gebruik van te gaan maken. Hoe eerder je namelijk begint met de preventie van rimpels, hoe beter het effect is dat je bereikt. Tot de effectieve anti-aging producten behoort met name Vichy Aqualia Thermal, een crème met hyaluronzuur. Hyaluronzuur heeft buitengewone hydratatie- en regeneratie-effecten. Het beschermt de huid tegen vrije radicalen en houdt hem stevig en soepel.

prevence proti vraskam 3

Probeer ook eens een serum of een oogcrème

Je kunt je strijd tegen rimpels en een slappe huid steunen door onder de crème regelmatig een speciaal serum aan te brengen dat de effectiviteit ervan versterkt. Anti-rimpelserums bestrijden effectief de vorming van lelijke pigmentvlekken en hebben een heldermakend effect. Je kunt tegenwoordig kiezen uit een werkelijk breed scala aan producten, waarmee je dagelijkse anti-rimpelbehandeling echt effectief wordt. Een geweldige tip is bijvoorbeeld Vichy Slow Age, een verzorgingsartikel dat bestaat uit een dagcrème, een oogcrème, een fluïdum en een oogcrème tegen rimpels.

prevence proti vraskam

Doe eens iets meer voor je huid!

Een masker tegen rimpels bevordert de elasticiteit en de stevigheid van je huid. Pas zo‘n masker 1 – 2 keer per week toe. Anti-rimpelmaskers kunnen werkelijk veel doen. Ze zijn in staat je huid in de diepte te hydrateren, te voeden, te regenereren en de haartint te unificeren. Ze zijn een uitstekende preventie tegen rimpels en al na het eerste gebruik ervan zal je huid er zichtbaar gezonder en stralender uitzien. Maar je moet wel tenminste 15-20 minuten lang het masker laten inwerken, wat tijdens je drukke week best een probleem kan zijn. Als je dan tijd besteed hebt aan het opbrengen van het masker, zal je niet alleen verbaasd staan van de verbetering van de conditie van je huid, maar zal je die ogenblikken ook beschouwen als je eigen ontspanningsmoment.

Bijgewerkt: 15.02.2018

Discussie over het onderwerp

Procedures van andere patiënten